Через занадто високі ціни на телятину і свинину українці змушені переходити на курятину, повідомляють Патріоти України.
Зараз на курятину припадає близько 50% всього споживання м’яса в Україні. Щорічно кожен житель країни з’їдає приблизно 25 кг курятини.
При цьому експерти попереджають, що м’ясо курки може бути небезпечним. Наприклад, курчат-бройлерів годують антибіотиками, щоб вони не хворіли. Від постійного вживання такого м’яса страждає людський організм.
За підрахунками британських журналістів, вже через 30 років через цю проблему щорічно буде гинути 10 млн осіб, а стійкість до антибіотиків обійдеться світу в 100 трильйонів доларів.
“Ми отримуємо на стіл продукт, напханий антибіотиками. Зараз в медицині дуже гостра проблема – це резистентність до антибіотиків. Ми можемо підчепити інфекцію, і, можливо, нам знадобиться антибіотик. І якщо у людини на столі бройлерна курятина регулярно, то цей антибіотик просто не спрацює”, – пояснив дієтолог Олександр Кущ.
Фермери поки не можуть відмовитися від антибіотиків у тваринництві, хоча, наприклад, в Нідерландах, почали цей процес. “Це принципи бройлерства, від них ніхто не відмовиться. Питання стоїть: колоти більше або менше, і які антибіотики, але це все одно не знімає проблему”, – підкреслив Кущ.
Він радить вживати м’ясо птахів, які не піддаються бройлерству – індичка, качка і так далі. “Не треба скидати з рахунків інші види білка – молочні продукти, яйця. І тоді частка цієї бройлерної курятини може бути істотно знижена, я думаю, якщо вона буде виникати раз або два в тиждень, то організм буде в змозі впоратися”, – порадив експерт.
Крім того, він нагадав, що найбільша кількість шкідливих речовин в курятині накопичується в шкірі, печінці і стегенцях. А найменше – в грудинці.
У Черкасах тренерка дитячого танцювального гуртка, який діяв на базі школи № 20, зібрала кошти на поїздку дітей до Грузії, однак, за словами батьків, програла їх у казино. Про інцидент повідомили батьки вихованців гуртка до місцевого видання 18000. Под...
В водоймах України майже немає гігантських сомів, вага яких перевищувала б 100 кілограмів, бо їх виловлюють у дрібнішій вазі. Про це розповіла іхтіолог Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України Юлія Куцоконь, передають Патріоти України. Вона...