Підбили око і зламали ніс: На Чернігівщині жорстоко побили активіста за українську мову

По факту побиття чоловіка має бути порушена кримінальна справа.

Ілюстрація: news.nashbryansk.ru

У Прилуках Чернігівської області 17 січня жорстко побили громадського активіста Сергія Трушкина через його вимоги до продавчині одного з магазинів обслужити його українською мовою, повідомляють Патріоти України.

Як пише активіст на своїй сторінці в Facebook, через його прохання спілкуватися українською мовою в відділі Центрального гастроному продавчиня викликала свого чоловіка, який побив його і розсік обличчя.

"Їду до лікарні. Діагноз: забійна рана лівого надбрів'я і лівої вилиці. Крововилив в око. На надбрів'ями і під оком наклали шви. Є підозра на те, що зламаний ніс. Завтра - дообстеження, оскільки сьогодні в лікарні немає відповідного фахівця", - написав Трушкин.

Також він зазначив, що після інциденту поїхав в міськраду, де заступник мера пообіцяв йому взяти справу на контроль. "У поліції кажуть, що кримінальну справу ще не порушено. Завтра це має робити слідчий", - написав він.

Інший активіст, один з авторів законопроекту про мову, який поданий ним у Вреховну Раду, Сергій Оснач зазначив на своїй сторінці в Facebook, що якби нардепи проголосували за громадський закон про мову №5670, такі ситуації стали б неможливими.

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...

Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...