Підірвався на новітній російській міні: У зоні АТО загинув український сапер

Минулої неділі, 1 жовтня, біля села Богданівка Волноваського району загинув 24-річний сержант 28-ї окремої механізованої бригади Сергій Клемешев. Виконуючи військовий обов'язок, боєць підірвався на російській міні нового зразка. Про це повідомляє "Думская" із посиланням на штаб одеської військової частини, повідомляють Патріоти України.

Видання уточнило, що Клемешев служив у групі інженерного забезпечення та був досвідченим сапером. 1 жовтня він вирушив виконувати бойове завдання в "сіру зону" перед взводними опорними пунктами бригади. Під час інженерних робіт військовий натрапив на міну невідомої конструкції.

"Слід зазначити, що Донбас використовується російськими військами, як полігон для утилізації старої і випробувань нової зброї. Останнім часом ми дедалі частіше стикаємося з мінами нових зразків, раніше не відомих нашим фахівцям. Є підстави підозрювати, що Сергій загинув від вибуху саме такий, новітньої, російської міни", – розповів представник командування одеської механізованої бригади.

У вівторок, 3 жовтня, із Клемешевим попрощалися в пункті постійної дислокації частини, в Чорноморському. В середу, 4 жовтня, бійця поховають на малій батьківщині – в селі Красносілка Лиманського району.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...