Підла провокація: У Польщі осквернили українські могили (фото)

На кладовищі у селі Фредрополь (Підкарпатське воєводство, Польща) знищено два пам’ятники над гробом українського священика та його родини, повідомляють Патріоти України.

Так, ймовірно, знищення пам’ятників відбулося до Дня всіх Святих, коли жителі Польщі відвідують могили своїх близьких. “Коли 1 листопада на кладовище у Фредрополі приїхали українці з Перемишля, щоб запалити лампадки на могилах, побачили, що деякі пам’ятники знищені”, — повідомила Марія Туцька, голова одного з відділів Об’єднання українців у Польщі (ОУП).

Зазначається, що невідомі знищили могилу отця Івана Гнатищака. Священик до ІІ Світової війни був парохом греко-католицької парафії у селі Корманичі (3 км на південний схід від Фредрополя). Зловмисники перевернули елементи пам’ятника з прізвищем священика та членів сім’ї. Крім того, повідомляється, що ОУП хоче подати заяву до прокуратури щодо цього факту.



Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...