Піднімуться всі? Росію захлеснув бунт далекобійників

Водії страйкують, перекривають вулиці, влаштовують «ланцюги протесту» вздовж трас, пікетують офіси системи «Платон» вже тиждень.

Протест далекобійників у РФ. Фото: www.fair.ru.

Не піддаватися на провокації закликав Росавтодор далекобійників, які почали протестувати після введення нової системи оплати зборів і зростання штрафів. Обіцянки владою поступок не допомагають: акції пройшли вже як мінімум в 24 регіонах, передають Патріоти України з посиланням на 3oko.net.

Стихійні протести почалися з 11 листопада, за чотири дні до запуску нової системи, через яку перевізники тепер мають оплачувати збори за проїзд по федеральних трасах для вантажівок масою більше 12 т. Акції протесту пройшли як мінімум в 24 регіонах: в Москві і Московській області, в Петербурзі і Ленінградській області, в Тверській, Псковській, Вологодській, Волгоградській, Челябінській, Свердловській, Ульяновській, Липецькій, Саратовській, Нижегородській, Новосибірській, Кемерівській та Омській областях, Красноярському, Пермському, Тюменському і Алтайському краях, республіках Татарстан, Дагестан і Бурятія.

У четвер вранці надійшло повідомлення про першу жертву: під час акції протесту в Тверській області загинув далекобійник, ще троє постраждали в результаті аварії - фура в'їхала в натовп протестувальників. У той же день фури вперше перекрили вулиці Ульянівська. Заступник голови міжрегіональної профспілки водіїв-далекобійників Сергій Волощук каже, що наймасштабніший протест зараз в Дагестані. «До 18 листопада в республіці страйкувало понад 17 тис. людей. Машини розтягнулися по узбіччю трас на 57 км. Вони нікуди не роз'їжджаються, сплять там, змінюють один одного», - стверджує Волощук.


Мобілізація в розпалі: Чи розсилатимуть чоловікам за кордоном повістки

неділя, 12 травень 2024, 3:25

Новий закон про мобілізацію, який запрацює вже від 18 травня, зобов’яже українських чоловіків за кордоном оновлювати свої дані. Зокрема, в електронних кабінетах. А чи видають повістки закордоном та чи будуть їх розсилати українським чоловікам за межами...

Визначився переможець Євробачення-2024. Українки в трійці кращих (відео2)

неділя, 12 травень 2024, 2:35

На пісенному конкурсі Євробачення, який цього року відбувається у шведському місті Мальме, переміг співак Nemo із Швейцарії. Він отримав 591 бал від глядачів та національних журі. . На другому місці опинилася Хорватія із 547 балами. . Представниці Ук...