"Підступні хохли" та "наївний" Манафорт: Захисник політтехнолога пояснив 30 міжнародних рахунків клієнта

За словами адвоката, українські бізнес-партнери самі вимагали, щоб Манафорт не реєстрував доходи.

Пол Манафорт. Фото: Телеграф.

Під час засідання суду адвокат екс-голови виборчої кампанії Дональда Трампа та колишнього радника екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта заявив, що американський політтехнолог отримував незареєстровані доходи, бо це було умовою його українських бізнес-партнерів, передають Патріоти України.

«Вони вимагали, щоб це було зроблено саме в такий спосіб», — заявив на суді адвокат Томас Зенле. За даними слідства, в Україні Манафорт співпрацював із Віктором Януковичем, олігархами Ринатом Ахметовим та Сергієм Львочкіним, а також з іншими наближненими до екс-президента людьми.

Відтак, оплату за свої послуги в Україні Манафорт отримував через таємні схеми. Прокурори в суді заявили, що у політтехнолога було 30 прихованих банківських рахунків за межами США.

Щодо компаньйонів Манафорта, зокрема Ріка Ґейтса, який також працював з ним в Україні, адвокат Зенле зазначив: «Манафорт довіряв їм говорити одне з одним і впевнюватись, що справи ідуть добре».

Пола Манафорта звинувачують у корупції, фінансових махінаціях, незареєстрованій роботі на іноземні уряди, ухилянні від сплати податків та відмиванні грошей. Слідство встановило, що значну частину своїх статків він отримав за результатами роботи на Віктора Януковича та «Партію Регіонів» у період з 2005 по 2014 рік. Раніше спецпрокурор США Мюллер заявив, що Манафорт заробив понад 60 млн доларів в Україні.

Джерело: Reuters

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...