"Підступний Facebook": На КремльТБ просочився український ролик про окупацію Криму (відео)

У ролику закликали нагадувати про долю Сенцова всім росіянам.

Ролик про Сенцова показали на росТБ. Фото: скріншот з відео.

Під час нічного випуску новин на пропагандистському російському телеканалі "Россия 24" та порталі "Весті" показали ролик українського проекту документального кіно "Вавилон 13" про окупацію РФ України, передають Патріоти України.

"Перед і після сюжетів на сайті йде реклама - цього разу серед роликів була реклама українського проекту документального кіно "Вавилон 13". У ньому українська актриса Іванна Сахно англійською мовою розповідає про революцію в Україні, про те, що у Росії не вийшло зберегти маріонетковий режим і вона вирішила вторгнутися і захопити частини України - спочатку Крим, потім Донбас. Режисер-документаліст Олег Сенцов був частиною революції в Україні і, як стверджує Сахно в рекламі, був викрадений російськими окупаційними властями і сидить в російській в'язниці, де його повільно вбивають", - обурилися в російському виданні "Відомості".

"Показ ролика "Вавилон 13" на сайті "Вести.ru" не був випадковістю. Цю ж рекламу показали ще раз", - заявили у виданні. Зазначається, що "Вести" і "Росія 24" входять до державного холдингу ВГТРК. А інтернет-майданчики використовують при розміщенні реклами зовнішні системи, з яких найвідоміші - "Яндекс.Директ", Google AdSense.

"Такі системи або мережі об'єднують десятки тисяч або навіть мільйони сайтів, вони виступають як посередники і пропонують клієнтам місце на своїх партнерських сайтах. Майданчикам практично неможливо контролювати зміст оголошень, які приходять від рекламних систем. Майданчики можуть ставити обмеження по тематиці реклами, брендах і ключових словах в ролику, але рекламодавці і агентства вміють обходити такі фільтри", - пояснили пропагандисти.

Представник ВГТРК відмовився коментувати український ролик про Сенцова і окупантів. Однак, джерело російського видання заявило, що реклама потрапила через відповідну систему Facebook, яку пропагандисти відключили.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...