Підступний план: ФСБ намагалася завербувати українця

Чоловік був змушений погодитися. Однак він не збирався виконувати вказівки ФСБ і повідомив про все українським правоохоронцям.

Ілюстрація: kp.kg

ФСБ намагалася завербувати жителя Луганської області, який працює в Росії. Про це повідомляє прес-служба Управління СБУ в Луганській області, передають Патріоти України.

"Контррозвідники Служби безпеки України викрили чергову спробу схилити громадянина України до конфіденційного співробітництва зі спецслужбами Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що житель Луганської області з 2010 року офіційно працює на будівництвах в Москві і Санкт-Петербурзі.

"У 2016 році під час чергової поїздки на "заробітки" до Росії при проходженні паспортного контролю був направлений російськими прикордонниками в окреме приміщення, де з використанням психологічного тиску, був допитаний представником ФСБ Російської Федерації", - заявили в СБУ.

Співпрацівника спецслужби РФ цікавили місця розташування блокпостів і дислокації військових частин ЗСУ на території Луганської області. Також при допиті особлива увага приділялася наявності особистих контактів чоловіка з правоохоронними органами України.

"Потім співробітник ФСБ в ультимативній формі заявив, що для подальшого перебування на території РФ заробітчанин повинен співпрацювати з російською спецслужбою та надавати інформацію про дислокацію військових частин ЗСУ в зоні проведення АТО, переміщення військової техніки тощо", - наголошується в повідомленні.

Чоловік був змушений погодитися. Однак він не збирався виконувати вказівки ФСБ і повідомив про все українським правоохоронцям.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...