Підвищують ризик смерті: Медики розповіли, коли не можна приймати антибіотики

У жодному разі не приймайте антибіотики "для профілактики".

Ілюстрація: 2mm.ru

Часто багато хто сам собі "призначає" антибіотики, хоча насправді в цей час вони зовсім не потрібні. Тим більше, що бактерії можуть адаптуватися до ліків, викликаючи серйозну бактеріальну інфекцію. Через це, за даними ВООЗ, щорічно в ЄС вмирають 25 000 осіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство охорони здоров'я. Отже, ось 5 випадків, коли приймати антибіотики абсолютно безглуздо.

Грип, застуда та інші вірусні захворювання

Антибіотики пригнічують ріст бактерій або вбивають їх. Вони не впливають на віруси. А грип - вірусне захворювання, тільки через ускладнення якого може виникнути бактеріальна інфекція. Тому тільки лікар призначає антибіотики в такому випадку.

Бронхіт, синусит, інфекція вуха

Ці захворювання виникають внаслідок як вірусних, так і бактеріальних інфекцій. Але не поспішайте лікувати їх антибіотиками. Навіть якщо їх спровокували бактерії, доктор призначає антибіотики тільки в дійсно важких випадках.

Запалення очей

Коли вам в аптеці пропонують краплі з вмістом антибіотиків через почервоніння та запалення очей, подумайте перш ніж погоджуватися. Якщо не знаєте точно, чим спровоковане запалення, не купуйте непотрібні ліки. Інакше ви не тільки викинете гроші на вітер, але і ризикнете власним здоров'ям.

Порізи

Не використовуйте антибактеріальні мазі "для профілактики інфекції" при незначних порізах, тому що інфікуються насправді лише 3% ран. Лікар призначає антибіотики тільки в певних випадках поверхневих ран (наприклад, при діабеті, ранах на ногах, пошкоджень більше 5 см, або забруднених).

Профілактика захворювання

Не приймайте антибіотики "для профілактики". Антибіотики - це ліки, які може призначити тільки лікар залежно від характеру інфекції. І якщо надмірно, необгрунтовано і безконтрольно приймати їх, бактерії видозмінюються і стають до них нечутливі. А це збільшує витрати на лікування, тривалість госпіталізації і підвищує ризик смерті.

"Була морально вбита": На Сумщині мати поховала сина-військового і померла сама

четвер, 18 квітень 2024, 17:22

У селі Манухівка Новослобідської громади на Сумщині одразу після похорону сина, який загинув захищаючи Україну, померла його мати. У жінки не витримало серце. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. 25-річний Владислав був уродженцем села ...

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...