​Підвищуватиме кваліфікацію та витримку на зоні: У центрі Києва п'яний каратист "розквасив" ногою ніс поліцейському

П’яне мурло чіплялося до перехожих. Не зразу вгамували його і патрульні

У ніч на четвер, 6 грудня, на вулиці Мечникова недалеко від бізнес-центру "Парус" агресивний чоловік побив патрульного поліцейського, зазначають Патріоти України.

Патрульна поліція прибула на виклик про вуличне хуліганство. Порушник - чоловік середніх років був п'яний, чіплявся до перехожих. Коли патрульні підійшли, чоловік поводився агресивно, ногою вдарив патрульного в ніс. Щоб зафіксувати заподіяння тілесних ушкоджень була викликана швидка, однак госпіталізація не знадобилася.

Хулігана затримано, вирішується питання про заклад кримінального провадження за ч.2 ст.345 КК України - заподіяння тілесних ушкоджень поліцейському. Покарання - до 5 років в'язниці.

У поліції кажуть, що останнім часом число таких випадків в Києві збільшилася: багато молодих патрульних недостатньо володіють елементарними прийомами самооборони, або бояться їх застосовувати до порушників, щоб потім не звинуватили в перевищенні службових повноважень.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...