Пєсков прокоментував заяву Путіна про "захист" прав вірян в Україні

Прес-секретар президента РФ підкреслив, що Путін говорив про захист прав віруючих не лише в Україні, "а будь-де".

Дмитро Пєсков. Фото: 24СМИ.

У Кремлі заявили, що від України залежить, як Росія "захищатиме" права віруючих на її території. Про це сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи прохання роз'яснити слова президента Росії Володимира Путіна про те, що РФ залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в Україні, передають Патріоти України.

Пєсков підкреслив, що Путін говорив про захист прав віруючих не лише в Україні, "а будь-де, оскільки свобода на віросповідання є частиною прав". На уточнююче запитання журналістів, чи це здійснюватиметься так само, як "захист російськомовних у Криму і на Донбасі", Пєсков відповів: "Ні". "Власне, це залежить від України, як і де здійснюватиметься (захист віруючих - ред.)", - додав Пєсков.

"На Донбасі, я вам не раз вже говорив, йдеться про громадянську війну, а в Криму все нормально з віросповіданням, як, власне, у всій Росії, а Росія - це багатонаціональна і багатофункціональне держава", - підкреслив Пєсков.

Як повідомлялося раніше, 31 січня Путін заявив, що РФ залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в Україні. "Ми залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі й на свободу віросповідання", - сказав Путін. За його словами, влада Росії вважає абсолютно неприпустимим будь-яке втручання в церковні справи.

Джерело: УНІАН

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...