Півсотні лебедів облюбували для зимівлі столичну Оболонь (відео)

Тепер зоозахисники мають клопіт із тим, аби люди з благих мотивів не загодували птахів до смерті некорисною їжею.

Понад півсотні диких лебедів обрали для зимівлі береги Дніпра на столичній Оболоні. Щодня птахи збирають сотні глядачів та бажаючих зігріти і погодувати, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Справжня лебедина казка – таке жителі Оболоні бачать вперше. "Вчора ввечері тут були, прямо з туману випливає ціла зграя, теж чудово було", - кажуть кияни. А ще є качки, голуби і чайки. Люди кажуть: бувало, що прилітала якась пара лебедів, максимум дві. А нині, якщо порахувати усіх птахів на березі, дійде до тисячі.

У тому, що птахи обрали місцем своєї зимівлі саме берег Дніпра, зоологи нічого дивного не бачать. По-перше, відкрита вода не має криги, а по-друге, птахи мають пам’ять, і якщо погодували їх тут сьогодні один раз, готуйтеся вже наступного дня зустріти з десяток птахів. Оскільки намагання підтримати птахів є масовим, зоологи розвісили оголошення про те, чим їх варто годувати, однак це не допомагає – найбільше кидають хліб, а це не корисно. "Хліб дуже розбухає у шлунку, він вбирає воду і, по суті, шлунок наповнений. Але насправді поживних речовин не дуже багато надходить", - кажуть фахівці.

Вони радять для корму використовувати варені овочі, комбікорм, цільне зерно типу ячменю чи пшениці. Однак люди все одно несуть хліб. Журналісти лише в однієї з двох десятків годувальників побачили дозволений корм – про нього Валентина Олександрівна знає, бо її мама працювала ветеринаром. "Лізуть, фотографуються, вже мало не руками. Я кажу – тримайте дистанцію! Вони ж дикі, неможна з ними так", - застерігає жінка. Але все, що можуть нині зоологи та волонтери – це проводити просвітницьку роботу і стежити за поведінкою і станом диких птахів. Відлетіти ті мають з весняною відлигою.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...