Планеті загрожує новий катаклізм: Вчені забили тривогу через Антарктиду

З 1900 року рівень світового океану піднявся на 20 сантиметрів, а до кінця 21-го століття підніметься на метр або більше, тому вивчення льодовиків Антарктиди має величезне значення.

Ілюстрація: ЗМІ

Через активне танення гігантського льодовика в Антарктиді вже в найближчі два-три десятиліття людство ризикує зіткнутися з новим природним катаклізмом - небезпечним підйомом рівня моря, що загрожує катастрофічними наслідками для цивілізації, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Наводимо повний текст матеріалу:

"Группе ученых из Австралии удалось выяснить, что ледник Тоттена на полтора градуса теплее всех остальных прибрежных ледников Антарктиды, это является причиной того, что тает он также значительно быстрее других льдов.

Одним из важный признаков стремительного таяния ледника ученые называют тот факт, что уже в прошлом году Тоттен лежал на воде, а не покоился на материке. Более того, исследователи установили, что основание ледника размывает теплая соленая вода Индийского океана. Через гигантские пещеры в материке Антарктиды она проникает на сотни километров вглубь под толщу ледника.

По словам ученых, в скором будущем огромный ледник еще больше будет подвергаться изменениям климата. По данным американского ведомства NASA, с 2002 года по настоящее время Антарктика теряла 125 миллиардов тонн льда каждый год, что ежегодно поднимало уровень мирового океана на 0,35 миллиметра.

Ледник Тоттена представляет собой гигантскую толщу льда, покрывающая восточную часть Антарктиды у южных вод Индийского океана. Площадь ледника немногим меньше всей территории Франции".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...