Платні дороги в Україні: Омелян розкрив нові подробиці

В Україні вже у 2019 році можуть почати будівництво платних доріг. Таке припущення зробив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на прес-конференції у Києві, повідомляють Патріоти України.

"Останнє слово буде за "Укравтодором". Я повністю довіряю Славоміру Новаку. Він побудував не одну платну дорогу в Польщі. Він знає, як це робити і коли це робити. Сподіваюся, що в наступному році ми зможемо це (будівництво. — Ред.) почати", — сказав міністр.

Він підкреслив, що стримуючим фактором тут виступає вартість будівництва платних доріг, яка у 2-2,5 раза вища, ніж у звичайних.

"Коли ми оцінюємо попередні заявки від міжнародних консорціумів, які готові будувати ці концесійні дороги в Україні, в середньому вартість у 2-2,5 раза вища за ту, яка є в Україні сьогодні. Тобто, ми потенційно маємо ризик компенсації концесійних платежів у випадку недостатності трафіку. І по-друге, ми отримаємо у декілька разів дорожчу дорогу. Тому поки ми балансу для себе не знайшли", — зазначив він.

При цьому Омелян пояснив, що відповідні документи щодо платних доріг і техніко-економічне обґрунтування проекту вже готові. Міністр підкреслив, що досі триває дискусія щодо платних доріг.

"Ми провели оцінку зі Світовим банком потенційних ділянок концесійних доріг — "Львів — Краковець" і "Київ — Біла Церква". На думку Світового банку, трафіку буде недостатньо. Саме трафік є базою для того, щоб цей проект був економічно рентабельним. На мою думку, трафіку є більш ніж достатньо. Така ж думка окремих китайських компаній, які проводили аналіз українських доріг не тільки цих двох, але і на півдні України, зокрема, "Миколаїв — Херсон — Одеса", — додав він.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...