Платити будуть не всі: Кабмін змінив правила оподаткування нерухомості

Податок повинні сплачувати ті, у кого площа квартир перевищує 60 кв. м, а будинків - 120 кв. м. А якщо площа квартири перевищує 300 кв. метрів, а будинку - 500 кв. м, то заплатити доведеться додатково 25 тис. грн на рік.

Кабмін змінив правила оподаткування нерухомості. Фото: izbirkom.org.ua.

У 2016 році українці будуть платити податок на нерухомість за новими правилами, однак одній категорії населення вдасться уникнути оподаткування збором на нерухомість. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

По-перше, уряд вирішив скасувати неоподатковувану пільгу. Відтепер податок повинні платити ті, у кого площа квартир перевищує 60 кв. м, а будинків - 120 кв. м. Крім того, існує і додаткове податкове навантаження. Якщо площа квартири перевищує 300 кв. метрів, а будинку - 500 кв. м, то заплатити доведеться додатково 25 тис. грн на рік.

По-друге, ставку податку дещо змінили. Тепер вона становить 3% від мінімальної зарплати.

По-третє, податок також поширюється на нерухоме нежитлове майно.

Однак, якщо квартира площею 100 кв. м приватизована на двох, то вони не будуть платити податок на нерухомість, тобто площа буде розділена на двох.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, ставки податку на нерухомість в Україні можуть самостійно встановлюватися або зовсім скасовуватися органами місцевого самоврядування.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...