Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

Буде удар! Коли українцям чекати на здорожчання бензину та автогазу

четвер, 11 грудень 2025, 12:38

Національний банк України попереджає про суттєве здорожчання автомобільного пального від початку 2026 року через заплановане підвищення акцизного податку. До кінця 2025 року ціни на АЗС залишатимуться стабільними, однак від 1 січня 2026 року ринок очік...

На Прикарпатті археологи відкопали унікальний артефакт Трипільської культури, віком понад 6 000 років (фото)

четвер, 11 грудень 2025, 12:29

У Залукві, що на Івано-Франківщині, під час розкопок виявили унікальну глиняну фігурку бичка Трипільської культури віком понад 6 тисяч років. Про знахідку повідомив відділ археології Національного заповідника «Давній Галич» у Facebook, передають Патріо...