Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

Серцевий напад теж у списку: Лікарі швидкої допомоги назвали найпоширеніші травми під час сексу

субота, 22 лютий 2025, 17:25

Секс асоціюється із задоволенням і близькістю, але інколи він може призвести до неприємних наслідків. Приміром, жінка травмувалася під час сексу та втратила п'ять років пам'яті. Лікарі швидкої допомоги розповіли Daily Mail про найпоширеніші сексуальні ...

Рятувальники продовжують роботу: На ЧАЕС за 8 днів не загасили тління після удару РФ

субота, 22 лютий 2025, 17:02

У Чорнобильській зоні відчуження рятувальники продовжують ліквідацію наслідків удару Росії по саркофагу зруйнованого 4-го енергоблоку ЧАЕС 14 лютого. Ситуація в районі об'єкта контрольована. Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситу...