Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

На яку пенсію можуть розраховувати підприємці після 60 років - пояснення

середа, 26 листопад 2025, 8:30

В юридичній фірмі "Мережа права" розповіли, на яку пенсію можуть розраховувати підприємці після 60 років. Про це йдеться в повідомленні ЮК, передають Патріоти України. Більшість приватних підприємців відкладають питання майбутньої пенсії “на потім”. Ал...

Справжній прорив! Вчені винайшли революційний метод лікування діабету

середа, 26 листопад 2025, 8:09

У США науковці винайшли революційний метод лікування діабету 1-го типу. Наукове відкриття дає пацієнтам шанс відновити вироблення інсуліну без потреби щоденних уколів. Про це йдеться у публікації журналу National Geographic. Перші результати показали з...