Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

"Це варіант": Експерт назвав єдиний спосіб зменшити тривалість відключень світла в Україні

середа, 26 листопад 2025, 16:47

Єдиним дієвим способом зменшити графіки відключень світла в Україні є впровадження й ведення в дію великої кількості енергетичних установок малої потужності. Про це в етері розповів енергетичний експерт Геннадій Рябцев, передають Патріоти України. "Най...

Пенсія в Україні у два рази нижча, ніж могла б бути: Ось чому так відбувається

середа, 26 листопад 2025, 16:22

Пенсійні виплати в Україні не лише зростають вкрай повільно - лише на 26 гривень за квартал, а й від початку є заниженими, іноді вдвічі. Причина цього - недосконала та несправедлива формула розрахунку пенсії, передають Патріоти України. Про це народний...