Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

Холод вдарить раптово? В Укргідрометцентрі пояснили, якою може бути ця зима

четвер, 4 грудень 2025, 17:28

В Українському гідрометеорологічному центрі розповіли, хто у світі працює над довгостроковими прогнозами погоди, на чому вони базуються, від чого залежать, а також якою може бути цьогорічна зима в Україні, передають Патріоти України з посиланням на пре...

"Тут два варіанти": Лібанова пояснила, як можна врятувати українське село від спустошення

четвер, 4 грудень 2025, 16:56

В Україні ще до початку війни з'явилася проблема спустошення сіл, і вона триватиме далі, якщо не буде вжито заходів. Про це в опублікованому 3 грудня інтерв'ю "РБК-Україна" заявила директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені Михайла ...