Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

На міжнародному турнірі футболісти КНДР перед початком матчу замість традиційного рукостискання побили японську команду (відео)

п’ятниця, 21 листопад 2025, 23:55

Японія і Північна Корея зустрілися в 1/8 фіналу турніру чемпіонату світу серед команд до 17 років, який проходить у Катарі. На кадрах видно, як обидві команди шикуються перед початком матчу, готуючись провести традицію передматчевого рукостискання між ...

"Праця стане необов'язковою": Ілон Маск спрогнозував, коли ШІ та гуманоїди викорінять бідність

п’ятниця, 21 листопад 2025, 23:25

На фоні новини, що перша "армія" гуманоїдних роботів відправилась на підприємства, аби замінити людей, новатор та найбагатша людина світу Ілон Маск поділився думками, як штучний інтелект та роботи кардинально змінять суспільство. Також він спрогнозував...