Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

Какао в шоколаді більше не буде? Світові кондитери переходять на замінники

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:35

Любителі солодощів ризикують не знайти справжнього какао у новорічних подарунках. Через екстремальну волатильність цін на сировину та неврожаї в Африці, кондитерська індустрія почала глобальний перехід на "альтернативний шоколад", передають Патріоти Ук...

Пощастить не всім: Кому в Україні підвищать пенсії з 1 січня 2026 року та хто отримає найбільше

п’ятниця, 26 грудень 2025, 17:59

В Україні з 1 січня 2026 року приблизно 40% пенсіонерів підвищать пенсії. Причина - зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян до 2595 грн, що на 234 грн більше, ніж у 2025 році. Про це пише ТСН, передають Патріоти України. У наступном...