
Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.
У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.
Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.
Національний банк України попереджає про суттєве здорожчання автомобільного пального від початку 2026 року через заплановане підвищення акцизного податку. До кінця 2025 року ціни на АЗС залишатимуться стабільними, однак від 1 січня 2026 року ринок очік...
У Залукві, що на Івано-Франківщині, під час розкопок виявили унікальну глиняну фігурку бичка Трипільської культури віком понад 6 тисяч років. Про знахідку повідомив відділ археології Національного заповідника «Давній Галич» у Facebook, передають Патріо...