Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

Справжній прорив! Вчені створили прозорі сонячні панелі - чому цей винахід може стати революційним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 23:55

Вчені з Гонконзького політехнічного університету створили прозорі сонячні панелі з рекордною ефективністю. Новий метод розробки дозволив досягти ефективності використання світла в 6,05% у напівпрозорих сонячних елементах, передають Патріоти України. За...

"Була доброю і чуйною людиною": У Києві через російський обстріл загинула вихователька дошкільнят (фото)

п’ятниця, 14 листопад 2025, 22:14

Унаслідок обстрілу Києва країною-агресором РФ у ніч проти 14 листопада загинула вихователька дошкільного підрозділу ліцею Домінанта у Дніпровському районі Світлана Ващенко. Про це повідомляють на офіційній Facebook-сторінці закладу освіти, передають Па...