Плюси і мінуси: Дієтолог розповіла, чи варто їсти сало

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська заявила, що сало є корисним продуктом, але за умови, якщо воно приморожене і без солі, повідомляють Патріоти України.

У салі є жири, які мають протизапальні властивості, покращують роботу мозку і всього організму. За словами експерта, сало можна їсти в невеликій кількості — шматочок розміром з два наших пальця. "...Я вас відразу заспокою: сало — корисний продукт, але за умови, що воно свіже (проморожене але не солоне, не смажене, не копчене і не варене)", — заявила співрозмовниця.

Раніше про користь сала заявила в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона розповіла, що сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Джерело: Главред

"Створюймо нову й набагато кращу Україну!": На Донеччині ймовірно загинув 20-річний військовий, чий заповіт цитував Зеленський

неділя, 3 серпень 2025, 15:27

Рідні українського захисника Максима Нагорного, чий лист-заповіт президент України Володимир Зеленський цитував під час виступу в парламенті у 2023 році, заявили про його ймовірну загибель. Відповідні дописи опублікували сьогодні, 3 серпня, у своїх соц...

Можна знайти навіть у випічці: Експерти назвали, до яких продуктів найчастіше додають клей

неділя, 3 серпень 2025, 14:59

Асортимент їжі на полицях супермаркетів вражає різноманіттям — аж голова йде обертом. Та за яскравою упаковкою нерідко ховаються продукти, які можуть викликати занепокоєння. Раніше ми вже попереджали, які страви не варто вживати у спеку. Тепер же зверт...