Подарунок від Сноудена: Програміст розробив телефон із захистом від прослуховування і стеження

Випуск удосконаленого пристрою Едвард Сноуден планує розпочати з наступного року.

Едвард Сноуден, американський програміст. Фото: GuardianЕдвард Сноуден заявив сьогодні про те, що йому вдалося розробити унікальний телефон, який подасть власнику сигнал, якщо його почнуть прослуховувати чи іншим чином віддалено контролювати, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Сноуден стверджує, що завдяки спеціальному датчику на корпусі власник такого смартфона дізнається, якщо хтось буде використовувати антену стільникового зв'язку, Wi-Fi або Bluetooth-з'єднання в його пристрої для обміну або отримання даних. При цьому, смартфон не тільки сигналізує про несанкціонованному підключенні до нього, але і миттєво відключає телефон від його джерела живлення, розмикаючи ланцюг.

Також учений повідомляє, що більшість смартфонів відключають Wi-Fi, Bluetooth і антену стільникового зв'язку в режимі літака, однак цього не можна довіряти, саме тому був створений такий прототип. Сноуден стверджує, що це лише пробний проект і що виготовлений їм зразок не готовий до масового виробництва, проте він і його команда розраховують поліпшити його і почати випуск таких пристроїв в наступному році.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...