Подарував славу Пугачовій: Помер відомий російський поет

У п'ятницю, 17 серпня, на 74-му році життя помер відомий радянський та російський поет, автор пісень Микола Зінов'єв, повідомляють Патріоти України.

Свого часу з його віршами прославилися такі артисти як Алла Пугачова, Ігор Ніколаєв, Йосип Кобзон, Раймонд Паулс та інші.

Про смерть Зінов'єва на особистій сторінці в Instagram повідомив співак і композитор Ігор Ніколаєв. Як зазначив артист, його колега та співавтор довгі роки боровся з важкою хворобою.

"Помер Поет, мій друг та співавтор Микола Зінов'єв. Це була гарна й тонка людина. Хвороба мучила його останні роки, але тепер він летить до своєї мами, а вас я прошу - згадайте його пісні! "Полет на дельтаплане", "Красная Стрела", "Светофор зеленый", "Листья летнего сада", "Одинокий бродяга, любви Казанова"... - перерахував Ніколаєв.

Микола Зінов'єв народився у 1945 році у Москві. Закінчив Літературний інститут імені О. М. Горького. Першу пісню на вірші Зінов'єва "Полет на дельтаплане" у 1982 році виконав Валерій Леонтьєв, потім пішли пісні у виконанні Софії Ротару "Красная стрела" та "А музыка звучит".

Всього Микола Зінов'єв написав понад 200 пісень. Найбільшу популярність здобула композиція "Паромщик" з музикою Ігоря Ніколаєва, з нею 1985 року примадонна російської естради Алла Пугачова стала фіналісткою телевізійного фестивалю "Пісня року".

У 2008 році поет був змушений залишити творчу діяльність через хворобу Паркінсона. Популярність Миколі Зинов'єву також принесли вірші, які стали основою пісень Едуарда Артем'єва, Раймонда Паулса та інших композиторів.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...