Подарував славу Пугачовій: Помер відомий російський поет

У п'ятницю, 17 серпня, на 74-му році життя помер відомий радянський та російський поет, автор пісень Микола Зінов'єв, повідомляють Патріоти України.

Свого часу з його віршами прославилися такі артисти як Алла Пугачова, Ігор Ніколаєв, Йосип Кобзон, Раймонд Паулс та інші.

Про смерть Зінов'єва на особистій сторінці в Instagram повідомив співак і композитор Ігор Ніколаєв. Як зазначив артист, його колега та співавтор довгі роки боровся з важкою хворобою.

"Помер Поет, мій друг та співавтор Микола Зінов'єв. Це була гарна й тонка людина. Хвороба мучила його останні роки, але тепер він летить до своєї мами, а вас я прошу - згадайте його пісні! "Полет на дельтаплане", "Красная Стрела", "Светофор зеленый", "Листья летнего сада", "Одинокий бродяга, любви Казанова"... - перерахував Ніколаєв.

Микола Зінов'єв народився у 1945 році у Москві. Закінчив Літературний інститут імені О. М. Горького. Першу пісню на вірші Зінов'єва "Полет на дельтаплане" у 1982 році виконав Валерій Леонтьєв, потім пішли пісні у виконанні Софії Ротару "Красная стрела" та "А музыка звучит".

Всього Микола Зінов'єв написав понад 200 пісень. Найбільшу популярність здобула композиція "Паромщик" з музикою Ігоря Ніколаєва, з нею 1985 року примадонна російської естради Алла Пугачова стала фіналісткою телевізійного фестивалю "Пісня року".

У 2008 році поет був змушений залишити творчу діяльність через хворобу Паркінсона. Популярність Миколі Зинов'єву також принесли вірші, які стали основою пісень Едуарда Артем'єва, Раймонда Паулса та інших композиторів.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...