Їжа з великою кількістю жирів та вуглеводів запускає систему винагороди мозку, і тому люди стають залежними від не надто корисних страв. Такий висновок зробили науковці Єльського університету, повідомляють Патріоти України.
Для дослідження науковці демонстрували піддослідним фото з різноманітною їжею. Як показали результати, споглядання фото їжу з високим вмістом жирів, цукру і вуглеводів суттєво впливало на центр винагороди мозку набагато. Вони задіювали більше нейронів, аніж будь-яке інше фото їжі.
Науковці припускають, що подібна реакція пов’язана з тим, що шкідлива їжа з’явилася відносно недавно. Через це люди наразі не навчилися спокійно реагувати на не.
Багатьох українців зацікавило питання, чи проводилась у березні індексація військовим пенсіонерам, передають Патріоти України. Відповідь на це та низку інших питань відносно індексації виплат військовим пенсіонерам дала під час прямої телефонної лінії ...
В Україні найбільша пенсія (без урахування довічних виплат суддям) скоротилась в рази і досягла позначки в 51 042 грн. Таке скорочення відбулось через запровадження в січні 2025-го коефіцієнтів зменшення розміру надвисоких пенсій, передають Патріоти Ук...