​Подорожує багато і самостійно, живе в спартанських умовах: 120-річний чернець поділився секретом свого довголіття

120-річний Свами Шивананда запевняє, що він є найстарішим чоловіком з усіх, хто коли-небудь жив на Землі. Добре пам’ятає часи, коли в країні не будо ні електрики, ні автомобілів, ні телефонів.

Секретом свого довголіття старий вважає в першу чергу сексуальне утримання, а також відмову від кулінарних шедеврів і щоденні заняття йогою, повідомляють Патріоти України з посиланням на The lad bible. Якщо вірити записам у паспорті Шивананда, він народився 8 серпня 1896 року.

Виходить, що життя цієї людини охопило три століття. Чоловік виріс в умовах бідності. У п'ятирічному віці він втратив обох батьків і був відданий на виховання духовному наставнику – гуру. З ним хлопчик подорожував по Індії, перш ніж оселитися в священному місті Варанасі. Подорослішавши, Шиванада вирішив присвятити своє життя чернецтву.

Чоловік досі приділяє по кілька годин в день заняттям йогою, спить прямо на підлозі, застлавши її килимком, і підкладає під голову замість подушки дерев'яний брусок. Він ні від кого не залежить і навіть подорожує поодинці в поїздах. Шивананда, який народився в колоніальну добу Індії без електрики, автомобілів або телефонів, каже, що він не в захваті від нових технологій і воліє бути сам по собі. Нагадаємо, що наразі найстарішим чоловіком вважається японець Дзіроемон Кімура, який помер у 2013 році у віці 116 років та 54 днів. А найстарішою жінкою – француженка Жанна Кальман, яка прожила 122 роки і 164 дні. Дата її смерті – 4 серпня 1997 року.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...