Подвиг героїв: "Кіборг" розповів, як українських бійців хотіли "викурити" газом з ДАП

Під час оборони Донецького аеропорту, бойовики пускали газ, аби викурити українських бійців. Про це розповів "кіборг" Ярослав Гавянець, повідомляють Патріоти України.

"Зранку 16 січня, їхні атаки дали результат. Нас було мало, а вони лізли звідусіль. Російський танк завалив невелику будівлю біля терміналу. І вони по цих розвалинах піднялись на третій поверх.

Через діри почали запускати до нас газ. Він роз'їдав очі, не давав дихати. Всі почали збігатись в одне місце - зал площею 50 квадратів. Туди газ не поступав і всі прибігали подихати свіжим повітрям", - говорить він.

"Я скинув шолом, в мене почалася паніка. Не тямлячи, що роблю, вибіг аж на вулицю. Заховався в одній кімнаті і тут по злітній смузі почала працювати їхня артилерія. Осколками кришило все кругом. Ліг на землю, побратим із моєї роти ліг на мене і почав собою прикривати від осколків. Оскільки я був без шолома, той намагався захистити мою голову. В той момент щось просвистіло і пролунав страшний вибух. Після нього нас просто потягнуло по підлозі до стіни", - додає військовий.

Джерело: Gazeta.ua

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...