Подвиг захисників опорного пункту "Валера" ЗСУ: Палаючі російські танки 2-го армійського корпусу ЗС РФ, відірвана башта БМП та трофейна техніка (фотофакти)

Ті, хто ратують за мир з Кремлем не хочуть ні пам'ятати, ні нагадувати виборцям про жертовність співвітчизників, котрі зупинили "російського звіра", і готові бити надалі. - Ліпше стати на коліна перед Путіним ,чи в якусь іншу, зручну для Х*йла позу

Башта від нашої БМП25 січня 2015 року на висоті 307,9 під Санжарівкою взвод піхотинців 128-ї гірсько-піхотної бригади, посилений одним танком і однією БМП, відбив атаку танків російських найманців зі складу механізованого батальйону "Август" 2-го корпусу Збройних сил Росії. Фотографії на своїй сторінці у Facebook оприлюднив учасник боїв Євген Горінов, , зазначають Патріоти України.

Сепарський Т-72Б1, підбитий 25.01.2015 р. - екіпаж загинув. Це фото зроблено пізніше, після того як танк відтягнули з передка, щоб дістати затиснутого під гусянкою старлея з 54 бату. Займання - це вже наслідок одного з ворожих обстрілів.

Знищені сепарські танки: передній Т-64БВ, задній Т-72Б1. Обидва підбито прямо на наших траншеях!

Двохсотий сепар, навідник - одного з екіпажів Т-64, громадянин РФ з Оренбурзької обл. А от мехвода цього Т-64, тричі судимого громадянина РФ Гаджиєва, було взято в полон і передано компетентним органам. 16 травня 2018 року найманець написав президенту Росії Володимиру Путіну листа з проханням обміняти його на українців. Перебуває в Бахмутському закладі виконання покарань №6.

Знищена на опорному пункті "Валера" українська БМП

БМП 128-ї ОГПБр, спалили 25.01.2015 р. під час танкової атаки. Перше влучання - найімовірніше, підкалібер, оскільки був не стільки вибух, скільки металевий удар; друге влучання - ОФЗ, башта відразу полетіла в бік, після чого почав рватися БК. Машина тоді стояла в капонірі, на поле її витягли після бою - звільняли місце для танка, який щойно прибув.

Ще одну Т-64 сепарів знищено на висоті

Після відбиття танкової атакиОдна з позицій на висоті

Палаючий сепарський Т-64БВ. Позиція "Валера", 25.01.2015 р. Мехвод і навідник - десь під танком, вбиті під час спроби втечі, обвуглені останки пізніше будуть знайдені й відправлені в Дніпро. Командира убито зі стрілецької, сповз назад у башту, після детонації БК його викинуло і поховало під цією ж баштою. Знайдений у травні пошуковими системами "Чорного тюльпана" і переданий терористам "ДНР".


Забираємо трофей на опорний пункт, 23.01.2015 р.


Сепарський Т-64БВ, знищений з РПГ-7, трьома влучаннями - 25.01.2015 р. Башта, що злетіла під час детонації БК, поховала під собою двох наших бійців - Андрія Капчура та Сашу Леврінця. Хлопці 4 місяці вважалися зниклими безвісти, поки їх не виявили пошукачі "Чорного Тюльпана".

Нагадаємо, опорний пункт "Валера" був ключовою для контролю над трасою Дебальцеве - Троїцьке висотою, захоплення якої дозволило би російським найманцям вже 25 січня взяти під контроль дороги в Дебальцеве і здійснити оточення наших військ.

Під час бойових дій у районі Дебальцевого в період з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон та 18 зникли безвісти.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...