Поки кандидат у президенти "тирив" шапочки: Український дизайнер у Давосі одягла світових лідерів у вишиванки (фото)

24 січня в "Українському Домі" в Давосі пройшов перший модний показ на Міжнародному економічному форумі за всі роки його існування.

Юлія Магдич

Український дизайнер Юлія Магдич презентувала представникам світової політики і бізнесу свої стильні сукні-вишиванки. Так, її творіння приміряли: посол США з глобальних прав жінок Мелані Вевір, міністр оборони Латвії, глава "Українського дому" в Давосі Алекса Чопівська, а також інвестор Вікторія Тігіпко, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Як моделі в показі брали участь волонтери, представниці української діаспори і навіть журналістки. Дівчата дефілювали під найпопулярнішу у світі українську композицію — "Щедрик" Миколи Леонтовича.

"Наш показ — це еко-маніфест. Ми закликаємо робити менше, але краще. Адже вишиванку, на противагу fast-fashion, ви можете передавати з покоління в покоління — і вона ніколи не втратить свою актуальність", — заявила Юлія.

Також зазначимо, що спеціально до Давосу Юлія розробила новий аксесуар — шовкові етно хустки з петриківським розписом.

Нагадаємо, кандидат в президенти України Ігор Шевченко похвалився у Facebook тим, що на економічному форумі у Швейцарії взяв чотири безкоштовні шапки замість одної. Традиційні в'язані сині шапки на Давосі можна безкоштовно взяти зі спеціальних контейнерів. Безкоштовні подарунки він назвав "давоськими трофеями".

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...