​Поки росіяни оклигають від важких втрат під Мар’їнкою, бійці відзначають в спокої день ЗСУ (відео)

У штабі припускають, що ворог готується до реваншу. Однак швидко зібратись з силами не виходить – не той пішов окупант ,як німці після 1943-го, жартують українці.

Українські військові на передовій більше за святкові страви та подаровану нову техніку радіють нагородам, котрі є знаком визнання та шанування їх щоденного подвигу та ризику життям в зоні АТО, пише кореспондент Ганна Бока, зазначають Патріоти України. В день створення ЗСУ грамоти дісталися навіть крайніх перед ворожими позиціями українських окопів біля Мар’їнки, ідеться в сюжеті ТСН.

Там днями відгримів серйозний бій, під час якого військові підбили ворожу техніку та завдали втрат живій силі противника. За даними радіоперехоплень, бойовики мали кількох убитих і поранених, котрих евакуйовали в тил під прикриттям ночі. Лише після прочуханки від українських бійців проросійські бандформування принишкли та зупинили турбуючий вогонь і провокаційні обстріли. Тож самі солдати ЗСУ отримали гарну нагоду посвяткувати та отримати мотивацію для наступних перемог.

За сумлінну службу на очах журналістів нагородили підвищенням звання вже старшого сержанта Ярослава Кондратюка. Він на фронті з 2014 року, був двічі поранений, пережив бої в Дебальцевому, а нині оберігає Україну насамперед заради рідних, котрим і присвячує свою нагороду. Солдат Сергій Босенко на війні лише півроку, але вже отримав свою першу відзнаку. На ній 20-річний боєць зупинятися не збирається. "Генерал!", - озвучує мету військовослужбовець. А поки грамоту він відправить матері до Києва, аби вона раділа та пишалася своїм сином.

Іван із Франківська вдруге повернувся на фронт, бо ніде в цивільному житті не знайшов таких надійних друзів. Разом із якими, попри свято, витримує посилений режим, бо в штабі АТО мають підстави чекати провокацій від противника. За перехопленою інформацією, бойовики збираються обстрілювати людей на окупованих землях і звинуватити у цьому українських армійців.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...