Поліція затримала колишнього українського військового за підозрою в дезертирстві і переході в ЗС РФ

На Херсонщині затримано екс-військовослужбовця ВМС України, який після анексії Криму перейшов на бік окупантів.

Поліцейські в Херсонській області затримали колишнього військовослужбовця Військово-морських сил України за підозрою в дезертирстві. Про це повідомила прес-служба Національної поліції, передають Патріоти України.

"11 березня в рамках проведення операції "Розшук" оперуповноважені відділу кримінальної поліції Головного управління Нацполіції в АР Крим та місті Севастополі встановили місцезнаходження військовослужбовця-дезертира. 34-річний чоловік проходив службу у Військово-морських силах Збройних сил України. Після окупації Автономної Республіки Крим він перейшов на бік агресора, де проходив службу за контрактом", – ідеться в повідомленні.

Затриманого передано до військової прокуратури Одеського гарнізону, де його повідомили про підозру за ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України. 4 лютого в управлінні зі зв'язків із громадськістю ЗСУ повідомили, що протягом 2014–2019 років із ЗСУ дезертирували 8976 військовослужбовців, відкрито 2,6 тис. кримінальних проваджень за статтею "дезертирство". 6916 осіб із загального числа військовослужбовців, підозрюваних у дезертирстві, – військові, які не повернулися з окупованого Росією Криму.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...