Політичний скандал на фешн-показі: В Італії українського дизайнера видали за росіянку (відео)

Анастасія Колосова образилася і висловила свої претензії до організаторів, але вибачатися перед нею не стали.

В Італії українського дизайнера видали за росіянку. Фото: ТСН.

Українська дизайнерка Анастасія Колосова збирається судитися з організаторами тижня моди в Римі. Справу вона називає принциповою, адже її колекцію організатори презентували як російську. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Дизайнерка згадує, як раділа, коли їй запропонували презентувати свою роботу на заході високого рівня. Під час показу своєї колекції постійно слідкувала за юними моделями – дивитися на екран позаду сцени часу не було. Тож тільки коли повернулася в Україну й отримала світлини з виступу, побачила, що її обдурили.

"Коли я побачила, в мене просто був шок. Я не розумію, як на заході такого рівня можна було припуститися такої помилки – випустити українського представника під прапором агресора", - зізнається вона.

Із вимогою спростувати помилку дизайнерка звернулася до організаторів. З'ясувалось, що окрім італійців, там є і росіянка, яка живе в Італії. Саме вона і відмовила у публічному вибаченні – лише запропонувала виправити помилку за допомогою фоторедакторів у комп'ютері.

Менеджер, що проводила кастинг для представників України, теж від усього відхрещується. "Я до ваших прапорів не маю ніякого стосунку. Я не хочу світитися і всю цю історію роздувати", - пояснила вона телефоном.

Організаторка фешн-показів Оксана Уткіна впевнена, що це – не співпадіння. "Я впевнена, що це було зроблено спеціально. Особливо, коли з'ясувалося, що організатори були з Росії", - вважає організатор Ukrainian Kids Fashion Week.

Юристи ж упевнені, що через помилку постраждала репутація не тільки дизайнерки, а й країни. Тож радять ще до початку таких конкурсів учасникам ретельно перевіряти, хто організатор. Лише це зможе вберегти від подібних скандалів.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...