"Польща зараз стала в позу пані, котра вся в білому, а довкола усі бабаї. Але панам полякам варто нагадати - вони брали участь у вбиванні Чехословаччини", - Гайдукевич

Історичні факти мали б змусити поляків переосмислити історію: не так давно влада їх країни намагалася нагріти руки на лихоманці анексій, пише автор.

Ілюстрація: ЖЖ

"1 вересня. Нотатки на полях зошита з історії... Польща зараз стала в позу пані, котра вся в білому, а довкола усі бабаї. Але панам полякам варто нагадати - вони брали участь у вбиванні Чехословаччини. Разом із Німеччиною і Угорщиною", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Віталій Гайдукевич, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

Давайте ще раз це зафіксуємо - Польща є країною агресором і 1 жовтня 1938, погрожуючи застосувати військову силу, Варшава виставила ультиматум з вимогою передати до складу Польщі Тешинську область. Увечері в Тешинську область увійшли польські війська. Чи згадали поляки 1 вересня 39-го про те, що самі хотіли погріти руки на лихоманці анексій? Навряд.

1 вересня 39-го Німеччина та Словацька республіка перейшли кордон Польщі - вторгнення. 17 вересня Польщу атакував СРСР. В цьому моменті полякам варто було б нагадати про Варшавський мир 1920 року і Ризькі угоди 1921 року.

В 1920 році Українська Народна Республіка та Польща підписали угоду котрою - Варшава визнає незалежність УНР, країни домовляютсья про військову допомогу і спільні дії проти Росії. Наскільки ця угода була вигідна Україні? Це окрема мова - за тих історичних обставин вона була і це важливіше, але...

1921 року (через рік після намірів спільних дій проти Москви) підписано Ризьку угоду, котрою Польща та РРФСР (Росія) укладають мир і ділять між собою землі України та Білорусі. Бажання отримати більше земель застило очі і Варшава зрадила союзників - УНР.

Але що таке домовлятися із Росією? Поляки перевірять на собі 17 вересня 1939-го. Польщу порвуть так само, як раніше вона з Росією порвала Україну - карма.

Початок другої світової... "Дєди ваєвалі" почалося саме вторгненням в Польщу. В ту, що зрадила Україну - так, але де юре в незалежну державу із визнаними кордонами на той момент. Россія і Третій Рейх - партнери в роз"вязуванні війни. "Дєди" гібридно вторглися у Фінляндію і плюндрували Литву, Латвію, Естонію, Румунію (до складу котрої на той момент входили Бесарабія і Буковина).

P.S. московитським тролям одразу - в буду! - те, що раніше українські землі розтащили по державах-сусідах, не значить , що ці землі припинили бути українськими. Тож аргумент "СРСР об"єднав Україну" - "ф топку". Це те саме, що аргумент вертухая: "я об"єднав усю родину - тепер ви сидите в одній камері..."

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...