Полтораківці в "кращих традиціях": Прокуратура на полігоні зловила п'яних офіцерів, у ЗСУ їх "звільнили" заднім числом

Ті, хто мав відповідати за безпеку особового складу та контролювати підлеглих, насправді самі не відрізнялися зразковою поведінкою.

Офіцерів звільнили за неналежну поведінку. Ілюстрація: РБК.

На початку 2019 року військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України викрито 4 офіцери у вживанні алкоголю і перебуванні на військовій службі в стані сп'яніння. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону, передають Патріоти України.

Так, 4 січня у військовій частині в селищі Гончарівське Чернігівської області виявлено заступника начальника штабу військової частини, командира і заступника командира танкової роти і командира взводу, які перебували в стані алкогольного сп'яніння.
Зазначені офіцери, будучи керівниками під час навчань на полігоні, повинні були особисто контролювати дисципліну підлеглих військовослужбовців. Подібне ж порушення порядку несення військової служби могло призвести до надзвичайних ситуацій з особовим складом і виникнення інших ризиків, зазначають в прокуратурі.
У зв'язку з викладеним, щодо цих офіцерів складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 172 - 20 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено до суду.
В оперативному командуванні «Північ» підтвердили, що четверо офіцерів однієї з їх військових частин дійсно були затримані в стані алкогольного сп'яніння 4 січня. Однак в командуванні стверджують, що на той момент військові вже були звільнені.
Військовослужбовці систематично не дотримувалися умов контракту, порушували військову дисципліну, вживали алкогольні напої в службовий час, за що на них неодноразово складалися адмінпротоколи і проводилися службові розслідування. Їх звільнили з лав ЗСУ ще 31 грудня 2018 наказом командувача військами ОК «Північ».
Також в ОК «Північ» стверджують, що ніяких навчань у відповідній військовій частині на полігоні не проводилося, а військові-порушники знаходилися в зазначеному місці в зв'язку зі здачею посади і закріпленого за ними майна.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...