Помер британський льотчик, який переніс 11 авіакатастроф

Ерік Браун встановив світовий рекорд польоту на 487 різних типах літаків.

Ерік Браун. Фото: rian.com.ua.

Британський льотчик Ерік Браун, який встановив світовий рекорд польоту на 487 різних типах літаків, помер у неділю, 21 лютого, в графстві Суррей на півдні Англії у віці 97 років. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Льотчик вижив в 11 авіакатастрофах, зумів врятуватися із затонулого есмінця, а помер від нетривалої хвороби. Браун, який отримав за свій невеликий зріст прізвисько "Равлик", народився в 1919 році в Шотландії. За свою кар'єру він брав участь в численних повітряних боях під час Другої світової війни, зумів встановити кілька світових рекордів. Три з них увійшли до Книги рекордів Гіннесса. Він став першою людиною, який здійснив посадку на борт авіаносця. Це сталося 3 грудня 1945 року.

Також Браун 2407 раз садив свою машину на борт авіаносців, що стало світовим рекордом. Третім його документально зафіксованих досягненням стали польоти на майже півтисячі різних типах літаків.

Вперше льотчик піднявся в небо в восьмирічному віці, коли його батько, який служив льотчиком Королівських ВПС під час Першої світової війни, взяв його з собою в політ на біплані.

"Там не було місця для другого пілота, я сидів у батька на колінах, і він дозволив мені потримати штурвал. Це було хвилююче. Я бачив землю з абсолютно іншої точки зору", - розповідав Браун в інтерв'ю в 2014 році.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...