Померла відома українська письменниця

Стало відомо про смерть 78-річної української письменниці, поетеси Ганни Танасівни Чубач. Вона страждала від тяжкої хвороби. Про це розповів голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський, повідомляють Патріоти України.

Ганна Чубач народилася у в селі Плоске Мурованокуриловецького району Вінницької області. Вона була заслуженим діячем мистецтв України. За своє творче життя написала близько 60 книг для дорослих і дітей, понад 500 пісень.

Вона є автором музичної абетки "Алфавітні усмішки", композитором якої є Олександр Білаш, а також музичної казки "Пані Киця" та багатьох ілюстрованих оригінальних абеток. Першу поетичну збірку під назвою "Йшла синичка до кринички" вона опублікувала ще у 1983 році.

Мати ще замолоду називала Ганну "родимою", тобто талановитою. Так казали на її рідній Вінниччині - родимий, наприклад, до шиття чи будівництва. Чому вона народилася з поетичною душею? "Тому що я дитя любові - великої і чистої, як сльоза", - пояснювала Ганна Танасівна.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...