Помста? У Києві підпалили автомобіль адвоката екс-"беркутівців", ГРУ-шників, найманців "ЛДНР" та Володимира Рубана

Далеко небідний власник, на свою голову, вирішив зекономити. - Машина не була застрахована.

У Києві підпалили автомобіль адвоката Валентина Рибіна, який захищав в суді екс-"беркутівців", колишнього главу Центру звільнення полонених Володимира Рубана, екс-співробітника ГРУ Росії Олександра Александрова і бразильця Рафаеля Лусваргі, підозрюваного у найманстві на боці "ДНР

Інцидент стався 24 грудня. Автомобіль стояв у підземному паркінг біля будинку адвоката", зазначають Патріоти України.

- Я можу пов'язати це з чим завгодно, тому що постійно отримую погрози через свою діяльність, - сказав Рибін в коментарі "Громадському". За словами адвоката, автомобіль не був застрахований. Передня частина сильно пошкоджена.

У липні в будівлі Апеляційного суду Києва сталася сутичка між Рибіним і учасниками радикальної організації "С14". Адвоката звинувачували в тому, що він представляє інтереси людей, які підозрюються в посяганні на територіальну цілісність України.

У 2016 році Рибін був адвокатом бійця Головного розвідуправління Росії Олександра Александрова. Його разом з іншим ГРУ-шником Євгеном Єрофєєвим затримали в травні 2015 року в районі Щастя Луганської області. Суд визнав росіян винними в агресивному веденні війни, пособництва терористичної організації, здійсненні теракту, який привів до загибелі українського військовослужбовця Вадима Пугачова. 25 травня 2016 року їх обміняли на Надію Савченко.

У 2016 році Рибін також захищав трьох харківських екс-"беркутівців", які втекли до Росії. У 2018 році став адвокатом керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого разом з Надією Савченко підозрюють у спробі захоплення державної влади, державного перевороту і організації теракту.

Рубан також захищає громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, якого українські правоохоронці затримали в жовтні 2016 року в "Борисполі". При ньому знайшли документи "ДНР". У січні 2017 Печерський райсуд засудив Лусваргі на 13 років. Під час суду він визнав свою провину. Бразильця звільнили перед великим обміном полоненими між Україною і "ЛДНР", але так і не обміняли. Зате за ґрати він уже не повернувся. Суд призначив перегляд справи Лусваргі.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...