Понад 7 тис. років! Археологи знайшли найдавніший храм Перської затоки

У Кувейті археологи знайшли найдавніший храм Перської затоки віком понад 7 тис. років. Другий найстаріший храм у регіоні на кілька тисяч років молодший, повідомляють Патріоти України.

Храм виявили на території поселення кінця VI тисячоліття до нашої ери у пустелі Аль-Суджіда. "Це прямокутна будівля з нішею, яка симетрично розташована в одній зі стін. У ніші знайдено залишки печі, заповненої попелом. Будівля оточена круговою стіною, що є типовим для культових споруд у доісторичних спільнотах цього регіону", - розповів керівник експедиції професор Петро Білінські з Варшавського університету.

Керівник розкопок говорить, що знайдена споруда архітектурно дуже схожа на храм в Еріду на півдні Месопотамії. Це теж доводить, що знахідка колись була культовим об'єктом.

За припущенням Білінські, храм збудувала таємнича цивілізація Убайда. Вважається, що вона виникла в Месопотамії і домінувала на сусідні регіони. Її присутність простежується на всьому Близькому Сході.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...