Понесли большие потери и были вынуждены отступать: Захоплений у полон бойовик розповів про бої під Авдіївкою (відео)

Терорист на прізвисько "Голова" підтвердив, що на окуповані території регулярно приїжджають військові інструктори з території РФ, які ставляться до рядових зневажливо.

Скрін відео

Бойовик, захоплений українськими військовими в районі Авдіївської промзони, дав перші свідчення. Відповідний відеозапис опублікувала прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

При спробі штурму позицій українських підрозділів 29 січня терорист "Голова" отримав поранення і був залишений своїми подільниками.

Він в 2014-му році приєднався до бандформування "Восток", в 2016 році перейшов в інше озброєне угрупування "ДНР", 11-го мотострілецького полку. Під час допиту бойовик підтвердив численні факти присутності на тимчасово окупованій території Донецької області російських військових та інструкторів з бойової підготовки.

"До нас регулярно приїжджають військові інструктори з території Російської Федерації", - розповів він, додавши, що їхнє ставлення до "рядових" недружнє і зневажливе.

27 січня 2017 року у складі групи бойовиків з семи чоловік терорист приїхав до Авдіївської промзони, де вони, за його словами, повинні були спостерігати за позиціями ЗСУ і переміщенням техніки. "29 січня 2017 року моїм керівництвом була поставлена задача перейти в наступ з метою захоплення Авдіївської промзони", - стверджує "Голова".

І терористи, продовжив він, зазнали великих втрат і змушені були відступити. Він сам отримав осколкове поранення в голову і руку, після чого його захопили бійці АТО.

У Волгоградській області рф дрон відправив під укіс вантажний потяг. Гарно горіла солярка

вівторок, 14 травень 2024, 8:05

У Волгоградській області РФ через "втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту" зійшли з рейок вагони вантажного потяга. Про це повідомила Приволзька залізниця. . Як зазначається, рух поїздів у районі станції було призупинено. . Також п...

Мобілізація по-новому: Стало відомо, як зміняться перевірки ТЦК на вулицях

вівторок, 14 травень 2024, 7:48

За 10 днів набуває чинності новий закон про мобілізацію, але вже зараз багато українців обговорюють у соцмережах те, які права та обов’язки будуть у кожної зі сторін цього процесу – військовозобов’язаних і працівників ТЦК. Як передбачається, оповіщення...