Популярна гра 90-тих допомагає впоратися з посттравматичним синдромом, - дослідження вчених

Вчені виявили, що у тих людей, хто грав у "Тетріс", рідше з'являються нав'язливі спогади про пережиті негативні події.

Хітова гра 90-их "Тетріс". Фото: Veralline.com.

Популярна гра 90-х років "Тетріс" може попередити небажані спогади, які переслідують людину після травматичної події. Оксфордський університет і Каролінський інститут Швеції виявили, що у людей, яких лікували після аварій і автомобільних катастроф, істотно зменшується ризик посттравматичного стресового розладу, якщо вони пограють в цю гру, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Посттравматичний стресовий розлад може вразити людей, які пережили війну, тортури, згвалтування, ДТП або інші ситуації, в яких їхнє життя було під загрозою.

Як говорять учені, у більшості людей цей розлад не розвивається. Але у тих, хто його таки отримав, спостерігаються нав'язливі спогади про інцидент, які постійно повторюються.

Дослідники провели експеримент з 71 постраждалим. Половину з них попросили ненадовго згадати травму і потім грати в "Тетріс". Інша частина була як контрольна група.

Вчені виявили, що у тих, хто грав у "Тетріс", рідше виявляються нав'язливі спогади. А ще вони швидше зникають, ніж у контрольної групи. Тепер дослідники хочуть з'ясувати, наскільки тривалий цей ефект.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...