Поразка скреп: На Хмельниччині ще одна церква "з боєм" змінила патріархат

У храмі с. Ставниця Летичівського району знову відбулися парафіяльні збори, де громада прийняла рішення перейти до Православної церкви України, повідомляють Патріоти України.

Як написав у Фейсбуці написав митрополит Хмельницького і Кам’янець-Подільського Православної Церкви України Антоній Махота, перші збори, які проводилися у клубі, сторона УПЦ МП не визнала дійсними, стверджуючи, що право голосу мають тільки оцерковлені люди так звана (релігійна громада) і вони там не були присутні. Цього разу їх проводили безпосередньо на території храму.

Напередодні представники обох сторін опечатали храм до оголошення рішення загальних зборів. Збори цього разу проводили на території церкви. Правопорядок там забезпечували поліцейські.

У їх присутності, вдалося переконати представників УПЦ МП, що голосувати мають право усі особи, що прописані у селі Ставниця. Правоохоронці, ставши у церковних воротах, пропускали на подвір’я храму лише жителів села. Зайшовши на церковне подвір’я, люди розділялися на два боки відповідно до своїх переконань щодо приналежності до патріархату.

Представники УПЦ МП побачили, що їх кількість менш численна, тому рішення буде не на їх користь. Вони відразу ж залишили церковне подвір’я.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...