Порошенко підписав закон щодо унормування питань пенсійного забезпечення учасників АТО

Закон дозволить учасникам бойових дій у зоні АТО при наявності необхідного стажу раніше виходити на пенсію.

Ілюстрація:5 канал

Учасники бойових дій в зоні АТО зможуть раніше на п'ять років виходити на пенсію, проте, при наявності необхідного стажу. Про це йдеться на сайті глави держави, інформують Патріоти України.

Президент України 4 січня підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників АТО".

Через місяць від дня його опублікування закон вступить в силу. До переліку осіб, до яких застосовується цей закон, входять також ті, хто був учасником добровольчих батальйонів.

Документ змінює закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Ці зміни стосуються права на призначення пенсій за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50-55 років. Тепер всі ті, хто брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, зможуть раніше піти на пенсію, але при наявності страхового стажу не менше двадцяти п'яти років для чоловіків і двадцяти років для жінок.

Таке право отримують і учасники бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в складі добровольчих формувань. Також розраховувати на ранню пенсію зможуть дружини (чоловіки), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батьки громадян, які загинули або пропали безвісти, померли внаслідок поранення, контузії або каліцтва, які були отримані під час участі в АТО.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...