Порошенко почув Саакашвілі: в Одесу для охорони громадського порядку прибули кілька сотень нацгвардійців з "Азова" (фото)

Військовослужбовці з Нацгвардії прибули в місто з Маріуполя.

Для охорони порядку в Одесу прибули 300 нацгвардійців "Азова". Фото:http://www.pravda.com.ua/В Одесі чекають обіцяної президентом тисячі бійців Нацгвардії, перші 300 вже прибули. Про це повідомив у своєму Facebook глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, передають Патріоти України.

"Уже прибули перші 300 чоловік, в найближчі дні чекаємо інших", - написав голова Одещини.

Видання Українська правда також опублікувалоа фотографії бійців. За даними видання військовослужбовці частини 3012 Нацгвардії прибули в Одесу з Маріуполя. У їх розпорядженні є легка бронетехніка.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масові зіткнення між українськими активістами і проросійськими сепаратистами. В результаті конфлікту і подальшої пожежі в Будинку профспілок загинули 48 людей, більше 200 отримали поранення. Події 2 травня 2014 року в Одесі активно використовувалися російською пропагандою для нагнітання антиукраїнських настроїв.

Одеський суд напередодні річниці цих подій не став забороняти масові заходи на Куликовому полі, незважаючи на те, що останнім часом ситуація в Одесі загострилася. У ніч на 26 квітня було скоєно напад на наметове містечко активістів, які брали участь в акції "Одеса без Труханова". Постраждали щонайменше 15 осіб.

Після цього глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі записав відеозвернення, в якому зажадав від президента України Петра Порошенка ввести в Одесу підрозділи Нацгвардії і додаткові загони поліції, а пізніше повідомив, що Порошенко відгукнувся на його прохання.

Радники глави МВС Іван Варченко та Зорян Шкіряк тим часом заявили, що у Нацгвардії є справи важливіші, наказу про її посилення в Одесі не було, і "Саакашвілі, можливо, щось наснилося".

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...