Порошенко привітав українців з 25-річчям затвердження синьо-жовтого знамена офіційним прапором України

Глава держави зазначив, що поєднання синього і жовтого кольорів нашого символу - це втілена мрія українців про мирне, хлібне, заможне життя.

Український прапор. Фото:plus.google.com

Рівно чверть століття тому Верховна Рада затвердила синьо-жовтий прапор державним прапором України. Президент Петро Порошенко привітав українців з цією подією, передають Патріоти України з посиланням на informator.media.

"У цей день, 28 січня 1992 Верховна Рада офіційно затвердила синьо-жовтий прапор Державним прапором України. Наш прапор народився з споконвічних народних мрій про свободу. А поєднання синього і жовтого - втілена мрія українців про мирне, хлібне, заможне життя", - зазначив глава держави.

28 січня 1992 Верховна Рада прийняла Постанову "Про Державний прапор України", відповідно до якої було прийнято: "Затвердити Державним прапором України національний прапор, що представляє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2: 3".

При цьому День державного прапора України святкується 23 серпня. Свято встановлено "На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України" згідно з Указом президента України Леоніда Кучми "Про День Державного прапора України" від 23 серпня 2004 року.

У 2009 році президент України Віктор Ющенко вніс зміни до цього Указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

середа, 8 травень 2024, 11:59

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України. Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар па...

"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

середа, 8 травень 2024, 11:44

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про...