Порошенко розповів, чи оголошуватиме мобілізацію в Україні

Президент Петро Порошенко підкреслив, що оголошуватиме мобілізацію лише у разі відкритої масштабної наземної агресії РФ проти України. Про це він сказав під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентами Тернопільської області, повідомляють Патріоти України.

«Теперішня ситуація, яка є в країні, повністю контрольована. Наші Збройні сили, інші силові підрозділи здатні забезпечити безпеку громадян», - заявив він. «Ми не будемо оголошувати мобілізації, якщо не відбудеться відкритої масштабної наземної агресії РФ проти України. Тоді, – у мене всі укази про мобілізацію заготовлені і ми не будемо бігати, шукати і питати дозволів», - додав президент.

Нагадаємо, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...