Порошенко вибився у лідери: Опубліковано ТОП-10 найдорожчих відпочинків українських чиновників

Судді Верховного Суду Ірині Желтобрюх взагалі не довелося платити за свій відпочинок із власної кишені - про неї потурбувалася держава.

Валерія Гонтарева витратила на відпочинок майже два мільйони. Фото: Апостроф.

Президент Петро Порошенко очолив рейтинг топ-відпочивальників серед українських чиновників. Про це повідомляють аналітики проекту «Декларації», передають Патріоти України.

У своїй декларації за 2017 рік Порошенко вказав два видатки на туристичні послуги на загальну суму понад 2,7 млн гривень. Проте, за підрахунками програми «Схеми», повна вартість відпочинку на Мальдівах - разом із чартерними авіаперельотами, орендою острова, харчуванням і додатковими послугами - мала обійтися президенту не менше ніж у півмільйона доларів (понад 14 млн гривень).

На другому місці опинилася близька до Порошенка екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева. У 2017 році відпочинок родини коштував їй 1,9 млн гривень. Третій фіналіст - народний депутат Вадим Новинський - задекларував шість видатків на готельно-ресторанні послуги у Росії, Німеччині та Швейцарії, які в сумі склали трохи більше одного мільйона гривень. Мінімум у 834 тисячі гривень обійшовся відпочинок у Німеччині та Іспанії народному депутату В’ячеславу Константіновському. Саме стільки він у 2017-му витратив на оплату готелів і туристичних послуг у цих країнах.

Австрію та Францію обрав для свого минулорічного відпочинку п’ятий фіналіст рейтингу - депутат Луцької міської ради Андрій Покровський. Проживання в готелях обійшлося йому там у 582 тисячі гривень. Водночас, наприклад, шостій призерці рейтингу, судді Верховного Суду Ірині Желтобрюх, не довелося платити за свій відпочинок із власної кишені - про неї потурбувалася держава. У липні цього року вона отримала від Верховного Суду близько 425 тисяч гривень відпускних і допомоги на оздоровлення.

Загалом у 2017-2018 роках українські чиновники задекларували близько 9 млн гривень витрат на відпочинок, і ще їм було виплачено майже 52 млн гривень відпускних.

Джерело: bihus.info

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...