Порошенко звільнив скандального суддю Кірєєва і ще трьох слуг Феміди

Із пропозиціями про звільнення з посад суддів до Президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок, що проводилася у відповідності до Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Порошенко звільнив скандального суддю Кірєєва. Ілюстрація:pmg.ua

Президент України Петро Порошенко звільнив чотирьох суддів, у тому числі скандального Родіона Кірєєва. Про це повідомляє прес-служба глави держави, інформують Патріоти України.

"Зокрема, звільнений суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв, який, за висновком Вищої ради юстиції, при розгляді кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, чим допустив довільне і незаконне позбавлення її волі.

Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і служили підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що нашкодило авторитету судової влади і державі Україна. Зазначене рішення викликало значний суспільний резонанс. У Вищу кваліфікаційну комісію суддів надійшло понад 800 скарг від громадян", - нагадали у Порошенка.

Крім того, через переслідування майданівців звільнені суддя одного з районних судів Харкова Олена Васильєва і суддя Оболонського районного суду міста Києва Віталій Литвинов.

Також Президент звільнив суддю Ленінського районного суду міста Луганська Олексія Золотарьова, який в лютому 2013 року прийняти чотири неправові рішення щодо права власності на трубопроводи, що знаходяться на землях Слов'яносербського, Сватівського і Білокуракинського районів Луганської області.

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...