"Послання з паралельної реальності": Австрійська газета рекламує відпочинок в окупованій Ялті

Так сьогодні виглядає окупована Ялта (фото Twitter RoksolanaToday&Крим)Посол України в Австрії Олександр Щерба висловив протест австрійському виданню Die Presse, яке опублікувало матеріал про туристичну привабливість окупованої Ялти.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Посол написав відповідь на статтю під назвою "Ялта: улюблене місце заможних росіян", опубліковану виданням 3 липня. Його позицію газета надрукувала у сьогоднішньому номері.

"Такий собі красивий опис туристичних приваб окупованого Криму, де чомусь зовсім не згадується, як на півострові розбудовують похмуру поліцейську державу, і як кожен день там затримують кримських татар, і як кінорежисер та дисидент Олег Сенцов був там засуджений на 20 років, і як анексія Криму фактично розв'язала криваву війну на Сході Європи", - наголошує український дипломат.

Він називає статтю "посланням з паралельної реальності".

"Так, ми дуже раді за "заможних росіян". Так, море там дійсно тепле. Так, кипариси та акації там дійсно красиві. Так, Pelmeni (так насправді пишеться це слово) там смачні. І так, Крим – це дійсно гарне місце, яке раніше було варте подорожі. Раніше, але не зараз", - зауважує Щерба.

За його словами, зміст статті вірний, але меседж – політично хибний, особливо "в рік, коли Австрія на офіційному рівні згадує гітлерівську анексію".

"Писати про Крим у спокусливих тонах, не згадуючи, про кримінальне провадження і можливо заборону на в’їзд в Україну, які тягне за собою в’їзд до Криму через російську територію – не просто помилково, але й безвідповідально. Особливо для „Die Presse", солідного поважного видання, яке відоме своїм ґрунтовним та виваженим підходом до подій в Україні", - підкреслив дипломат

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...