Посол провідної держави ЄС в Україні зробила заяву про свою сексуальну орієнтацію

Дипломат активно виступає на підтримку ЛГБТ-спільноти.

Джудіт Гоф зізналася, що вона лесбійка. Фото: vistkar.com.

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф для підтримки ЛГБТ-спільноти уперше зізналася у тому, що вона лесбійка. В інтерв'ю для видання Buzzfeed Гоф публічно заговорила про свою орієнтацію, що стало першою подібною розмовою зі ЗМІ для чинного дипломата Великобританії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Утім, за словами посла, в Україні бути чесним щодо орієнтації доволі складно та навіть небезпечно. Тому, з огляду на антигейські настрої та закони, за словами Гоф, вона обмірковувала рішення про роботу в Україні.

"ЛГБТ людям в Україні нелегко. Подивіться на рівень насильства проти геїв, напади відбуваються часто. Та і моделей для наслідування українці не мають. Не знаю, чи то рівень насильства проти геїв зріс, чи про це просто стали більше повідомляти ЗМІ", - пояснила дипломат.

Слід зауважити, що Гоф відкривала Міжнародну ЛГБТ конференцію у Києві, про що особисто повідомила на своїй сторінці у Twitter. Дипломат відзначає хоробрість активістів сексуальних меншин в Україні, оскільки вони свідомо йдуть на великі ризики.

За словами посла Великобританії, "питання ЛГБТ в Україні політизуються деякими політичними силами, як привід для України не розвивати тісніші стосунки з Європою". Окрім того, дискусія щодо цього питання із українською владою ускладнюється загальною політичною ситуацією та кризою у країні.

Однак, Гоф висловила переконання, що представництво Великобританії в Україні підтримує конференції присвячені ЛГБТ тематиці та активістів.

Зауважимо, що Патріоти України повідомляли, що раніше у Львові зірвався "Фестиваль рівності", який планувала провести ЛГБТ-спільнота. Захід довелося припинити через повідомлення про замінування готелю, де зібралися представники нетрадиційної орієнтації та їхні прихильники. Учасників фестивалю евакуювали.

Зазначається, що представники ЛГБТ-спільноти планували провести на проспекті Свободи гру-квест. Однак, туди ж обіцяли прийти і представники радикальних організацій, які погрожували розправитися із прибічниками нетрадиційної сексуальної орієнтації.

"Основне завдання": У Міноборони пояснили, як працюватиме реєстр "Оберіг"

понеділок, 6 травень 2024, 11:30

Реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг" взаємодіє із шістьма реєстрами, що необхідно для актуалізації даних. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передають Патріоти України. . «У першу чергу реєстр «Оберіг» – це інструмент ...

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...