
Антиоксиданти, відомі як антоціани, що забарвлюють плоди у різні кольори, покращують міцність артерій, знижують артеріальний тиск та зменшують запалення. На це вказує огляд 25 досліджень, у яких розглядався зв'язок між споживанням антоціанів та ризиком серцевих хвороб, повідомляють Патріоти України.
Одне з цих досліджень вказує на те, що 16% смертей, пов'язаних з хворобами серця, у розвинених країнах викликані саме низьким рівнем споживання фруктів. Інші – доводять, що нездорова дієта є головною причиною таких смертельних випадків у всьому світі.
Результати, що отримали учені із Університету Східної Англії під час огляду цих досліджень, показали, що 1-2 порції чорниці, малини чи полуниці на день забезпечує організм достатньою кількістю антоціанів. Це може знизити ризик серцевих захворювань. Утім, антоціани більш сильно впливають на організми молодих людей, аніж на людей поважного віку. Учені вважають, що такий ефект ці речовини викликають шляхом зміни рівня бактерій у кишечнику людей. Потрібно провести додаткові дослідження, щоб точно з'ясувати це.
Головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький певен, що війна в Україні завершиться до 15 січня 2026 року - про це він заявив під час зустрічі з бізнес-клубом Inspira, передають Патріоти України. За словами рабина, саме після цієї дати Україну очікує період...
Купівля власного житла для внутрішньо переміщених осіб - це не лише питання комфорту, а й важливий крок до стабільності. Однак у багатьох виникає питання щодо того, чи не стане це підставою для припинення державної допомоги. Про те, у яких випадках пр...