Антиоксиданти, відомі як антоціани, що забарвлюють плоди у різні кольори, покращують міцність артерій, знижують артеріальний тиск та зменшують запалення. На це вказує огляд 25 досліджень, у яких розглядався зв'язок між споживанням антоціанів та ризиком серцевих хвороб, повідомляють Патріоти України.
Одне з цих досліджень вказує на те, що 16% смертей, пов'язаних з хворобами серця, у розвинених країнах викликані саме низьким рівнем споживання фруктів. Інші – доводять, що нездорова дієта є головною причиною таких смертельних випадків у всьому світі.
Результати, що отримали учені із Університету Східної Англії під час огляду цих досліджень, показали, що 1-2 порції чорниці, малини чи полуниці на день забезпечує організм достатньою кількістю антоціанів. Це може знизити ризик серцевих захворювань. Утім, антоціани більш сильно впливають на організми молодих людей, аніж на людей поважного віку. Учені вважають, що такий ефект ці речовини викликають шляхом зміни рівня бактерій у кишечнику людей. Потрібно провести додаткові дослідження, щоб точно з'ясувати це.
У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, за інформацією слідства, ледь не вбив перехожого. Під час сварки зловмисник зв'язкою ключів ударив опонента в голову, проломивши йому скроневу кістку. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Під...
У Чорнобильському Радіаційно-екологічному Біосферному Заповіднику зафіксували унікальний біологічний процес — розвиток метелика, самка якого не має крил. Спостереження за гусеницями виду щиткохвіст античний показали приклад статевого диморфізму у приро...