Поспішайте загадати бажання! Українців чекає масштабний зорепад

Українців чекає масштабний зорепад. Астрономічне явище відбудеться 21 жовтня, повідомляють Патріоти України.

За годину можна буде нарахувати до 25 падаючих зірок. Досягне свого максимуму метеорний потік в сузір'ї Оріона - Оріоніди, пов'язаний з кометою Галлея", - кажуть астрономи.

За їх словами, останній раз комета пролітала повз Землю в 1986 році, проте її частинки, які відірвалися досягають земної атмосфери двічі на рік, утворюючи метеорні потоки: навесні - травневі Акваріди, а восени - Оріоніди.

Фахівці кажуть, щоб побачити Оріоніди, слід спостерігати за південно-східною частиною неба в ясну погоду з півночі до ранку.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...