Потужно і різноманітно: Як Київ відзначить свій День народження

Організатори свята на святкові заходи не поскупилися. Головне, щоб у всіх, хто відвідає в ці дні Київ, був чудовий настрій.

28 і 29 травня відбудеться святкування Дня Києва. Фото: obozrevatel.comНа сайті Нескучные новости з'явилося повідомлення про заяву заступника голови Київської міської державної адміністрації Ганни Старостенко, що до Дня Києва, 28 і 29 травня, в столиці відбудеться 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій, передають Патріоти України.

"Ми розширили традиційну програму святкування дня народження нашого рідного міста та до традиційних заходів додали нові сучасні акції і проекти, до яких залюбки долучаться не лише дорослі, а й дітлахи". Зокрема, ключовою подією свята стане фестиваль День Києва. Свято на пагорбах, організатором якого виступив фестиваль Країна мрій. Захід триватиме протягом 28-29 травня та об’єднає одразу 5 локацій, 5 сцен та понад 40 артистів, які продемонструють різні історичні напрями становлення музичної культури міста.

Зазначається, що головна сцена фестивалю буде розташована на Софійській площі, ще три - на Михайлівській площі, Пейзажній алеї та Андріївському узвозі. На Контрактовій площі буде встановлено Молоду сцену, де виступатимуть молоді київські виконавці.

Ще один фестиваль - День Києва на Поштовій відбудеться наступними вихідними на Поштовій площі, розважаючи відвідувачів цікавою культурною програмою та різноманітними соціальними активностями.

Також додається, що до Дня Києва в парку Кіото на лівому березі організували Український інтерактивний Арт-простір, де кожен бажаючий матиме змогу поринути у прадавні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці та зіграти на музичних інструментах. Крім того, на фасаді київської мерії ввечері 28 та 29 травня буде представлено 3D-меппінг-шоу Інновації, народжені в Україні, що презентуватиме гостям свята легендарні винаходи українців ХХ сторіччя.

На території Софії Київської пройде фестиваль мистецтв Anne de Kiev fest, присвячений Анні Ярославні – королеві Франції. У рамках Дня Києва на території міста відбудеться також низка спортивних акцій: міжнародна велогонка HORIZON PARK KLASSIK, спортивно-благодійна акція Пробіг під каштанами, що проходить у Києві вже 24 роки поспіль, легкоатлетичний пробіг, регата, турнір з тенісу, Чемпіонат міста з сімейних видів спорту та багато інших змагань.

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...

Обматюкав проросійських фанатів: Півзахисника збірної України вимагають депортувати з Польщі

понеділок, 29 квітень 2024, 15:45

Гравець національної збірної України з футболу та польського Ракува Владислав Кочергін вилаяв польських уболівальників, які підтримують московський ЦСКА, за що його вимагають вигнати з Польщі, передають Патріоти України. Фанати Відзева заважали відпові...