Повернути до повноцінного життя: Волонтери допомогли запобігти каліцтва п'ятьом бійцям із нейротравмами (фотофакти)

Лікування сучасним апаратом п’ятеро бійців АТО розпочали одночасно наприкінці січня 2016 р.

Новітні технології допомагають пораненим швидше одужати. Фото: peoplesproject.com.

Реабілітація поранених бійців з нейротравмами застарілими "пострадянськими" методами зазвичай триває більше 9 місяців. Але за допомогою апарату Armeo Spring це вдалося втричі швидше, кажуть у People’s Project, передають Патріоти України.

Лікування апаратом п’ятеро бійців АТО розпочали одночасно наприкінці січня 2016 р. Імена героїв – Олег Климишин, Віталій Єгоров, Павло Гаврилюк, Валерій Смілий і Євген Бублик. Всі вони зазнали важких поранень у запеклих боях на Донбасі.

Волонтери пишуть: "І тепер ми маємо чудові новини! Трохи більше двох місяців вистачило на повне відновлення трьох з п’ятірки! Євгена Бублика випишуть наступного тижня, а Олег Климишин повернеться за місяць на другий курс реабілітації".

"Постачальники апарату Armeo Spring – HOCOMA – нещодавно приїжджали в клініку нейрореабілітації NODUS і були в справжньому шоці від вражаючих результатів хлопців. Такого швидкого лікування ніхто не очікував!" – кажуть у "Народному проекті".

Волонтери розповіли: дуже складним був перший етап тренувань. Бійці важко працювали, нервували і виснажувалися. "Але все одно – ВОНИ ПЕРЕМОГЛИ! Перемогли хворобу, відстояли своє право на соціальну адаптацію, адже з такими травмами майже неможливо знайти собі гідну роботу та забезпечити нормальне життя", – зазначили у фонді.

Ситуація складна: Нинішні обмеження постачання електрики можуть тривати до серпня, - Бойко

четвер, 16 травень 2024, 15:52

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур. Таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойк...

Варто знати! Яку пенсію можна отримати з офіційною мінімальною зарплатою

четвер, 16 травень 2024, 15:30

В Україні із мінімальною зарплатою в 8 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої становить лише 2 255 грн. Розмір виплати залежить від кількох характеристик. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з останніми да...