Поза законом: Стало відома неймовірна кількість нелегальних "стволів" на руках у українців

Генпрокурор Луценко назвав приголомшливу цифру нарізної зброї, яка нелегально зберігається на руках. Тільки офіційно в Україні зареєстровано 1241 вбивство і 1717 розбоїв.

Фото:cr.npu.gov.ua

На території України поза законом знаходиться понад 3 млн одиниць нарізної зброї . Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу "Прямий" , інформують Патріоти України.

"За даними МВС, ми маємо в країні більше 3 мільйонів (одиниць) нелегального нарізної зброї", - сказав Луценко.

Глава ГПУ при цьому зазначив, що тільки офіційно в Україні зареєстровано один тисяча двісті сорок один вбивство і 1717 розбоїв.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив , що в Україні за період з 2014-го по 2018-й правоохоронці вилучили близько 8,6 тис. Одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї.

За його словами, всього було вилучено близько 400 одиниць гладкоствольної, 4,5 тис. Нарізної і 3,7 тис. Одиниць іншої вогнепальної зброї.

Крім того, 246 гранатометів і реактивних систем, 900 тис. Патронів, 9020 гранат, 212 хв, 1127 саморобних вибухових пристроїв і 15 тонн вибухових речовин. При цьому за чотири роки в країні зареєстровано близько 12 тис. Кримінальних правопорушень, вчинених з використанням зброї та боєприпасів (незаконне поводження зі зброєю, розбої, грабежі та ін.).

Джерело: Главред

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...