Поза законом: Стало відома неймовірна кількість нелегальних "стволів" на руках у українців

Генпрокурор Луценко назвав приголомшливу цифру нарізної зброї, яка нелегально зберігається на руках. Тільки офіційно в Україні зареєстровано 1241 вбивство і 1717 розбоїв.

Фото:cr.npu.gov.ua

На території України поза законом знаходиться понад 3 млн одиниць нарізної зброї . Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу "Прямий" , інформують Патріоти України.

"За даними МВС, ми маємо в країні більше 3 мільйонів (одиниць) нелегального нарізної зброї", - сказав Луценко.

Глава ГПУ при цьому зазначив, що тільки офіційно в Україні зареєстровано один тисяча двісті сорок один вбивство і 1717 розбоїв.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив , що в Україні за період з 2014-го по 2018-й правоохоронці вилучили близько 8,6 тис. Одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї.

За його словами, всього було вилучено близько 400 одиниць гладкоствольної, 4,5 тис. Нарізної і 3,7 тис. Одиниць іншої вогнепальної зброї.

Крім того, 246 гранатометів і реактивних систем, 900 тис. Патронів, 9020 гранат, 212 хв, 1127 саморобних вибухових пристроїв і 15 тонн вибухових речовин. При цьому за чотири роки в країні зареєстровано близько 12 тис. Кримінальних правопорушень, вчинених з використанням зброї та боєприпасів (незаконне поводження зі зброєю, розбої, грабежі та ін.).

Джерело: Главред

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...