Позаду ціла епоха: Пентагон відправляє "Томагавки" на "пенсію"

Американські військові планують віддати перевагу нещодавно розробленій протикорабельній ракеті великої дальності Long Range Anti-Ship Missile.

Ілюстрація. Фото: Public Domain

Військово-морські сили США відмовляться від покупки крилатих ракет Tomahawk, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense One. Про це свідчить проект бюджету ВМС на 2019 рік.

На думку військових, Tomahawk, що випускаються з 1980-х років, не відповідають викликам сучасності. Американське видання зазначає, що замість них американські військові планують віддати перевагу нещодавно розробленій протикорабельній ракеті великої дальності AGM-158C LRASM (Long Range Anti-Ship Missile) і ракеті NGLAW (Next Generation Land Attack Weapon), призначеної для ураження наземних цілей.

Defense One зазначає, що заявлені характеристики нової зброї (зокрема, надзвукова швидкість і новітні засоби протидії системам радіоелектронного придушення), прийняття якого на озброєння очікується в 2020-х роках, можуть не виправдати очікувань ВМС, на відміну від Tomahawk, які пройшли перевірку в бою.

Видання вважає, що ракети особливо потрібні Пентагону насамперед через ситуацію в Сирії ситуації. «Зупинка їх виробництва, рішення про яку Конгрес може прийняти в 2019 році, просто неприйнятна в небезпечному і невизначеному світі», - робить висновок Defense One.

Опублікував: Інна Мартинчук

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...

Легенда українського тенісу розповів, де зараз "хороші" росіяни

субота, 4 травень 2024, 15:55

Колишній тенісист та чинний військовослужбовець Сергій Стаховський поділився думками щодо «хороших» росіян. В інтерв'ю РБК-Україна Стаховський сказав, що хорошими росіянами можна назвати тих, які зараз зі зброєю воюють проти загарбницької армії РФ в Ук...