Позбутися "совка": У Дніпрі демонтували черговий "символ комунізму"

Згідно з законом про декомунізацію була демонтована стела "Перемога комунізму неминуча" поблизу будівлі Дніпровської облдержадміністрації.

У Дніпрі демонтували ще один пережиток минулого. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

У центрі Дніпра у раках виконання законів «про декомунізацію» 9 червня комунальники демонтували останній великий символ комунізму - стелу «Перемога комунізму неминуча» поблизу будівлі облдержадміністрації. Про це повідомляє Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

Як заявив начальник управління організаційної роботи апарату ОДА Сергій Волинець, демонтаж «символу комуністичного тоталітарного минулого» для нього асоціюється з приємним початком робочого дня».

«Міф про неминучу перемогу комунізму більше не буде отруювати нашу свідомість», - заявив він.

До 2014 році на цій стелі перебував бюст Леніна. Його демонтували громадські активісти 27 червня 2014 року, застосувавши великогабаритну техніку. На місці, де стояв барельєф, учасники демонтажу написали крейдою: «Поїхав додому, до Москви. Слава Україні!».

До того часу барельєф Леніна на стелі «Победа коммунизма неизбежна» у центрі Дніпра багато разів обливали фарбою невідомі.

В обласному управлінні міліції тоді заявляли, що якщо дії невідомих осіб кваліфікують за статтею 194 Кримінального кодексу України, то їм може загрожувати до 4-х років в'язниці, однак жодного разу «винуватці» не були названі.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...